14 nya talare till våra parallella seminarier

Nu har vi uppdaterat programmet med massor av nya spännande talare! Här presenterar vi hela 14 stycken:

 

Är det dags att slopa klassrummet?
I ett av förmiddagens parallella spår är skolan i fokus, där vi kommer att fråga oss hur vi genom att involvera hela styrkedjan kan skapa bättre och smartare lärmiljöer. Tillsammans med en panel om sex erfarna personer kommer vi att diskutera frågan, är det dags att slopa klassrummet?

Medverkar gör arkitekten Anna Törnquist, Patrick Vestberg som är rektor på Stockholm Science and Innovation School, Christer Holger som är grundare av Skapa skola, Maria Stockhaus, riksdagspolitiker, Ebba Östlin, kommunalråd i Botkyrka kommun, samt Lotta Edholm, skolborgarråd i Stockholm stad. Samtalet leds av Lena Dahlstedt, stadsdirektör i Nacka

Knattefotboll, Allsvenskan eller Champions League?
Under eftermiddagen kommer ett av våra seminarier handla om digitalisering – inte fotboll som rubriker antyder.  Digitalisering kan idag dock liknas vid knattefotboll – lusten och engagemanget är stort, men det är än så länge ganska oorganiserat. Vilka pusselbitar och vilket ledarskap krävs för att digitaliseringen ska komma till en ny division?

Det kommer en panel bestående av ledande företrädare för ett par av länets kommuner att svara på; Henrik Thunes, kommunstyrelsens ordförande i Sollentuna, Sara Helmersson, bygg- och miljödirektör i Norrtälje och Stefan Carlson, CTO i Stockholms stad.

Hur hållbar är storstadsregionen?
Länet växer och ambitionerna att skapa ett samhälle som fungerar bra för människorna som bor i det är stora. Men hur skapar vi en hållbar storstadsregion? Det kommer panelen bestående av Erik Stenberg, stadsbyggnadsforskare på KTH samt Tom Bellander, professor i miljömedicinsk epidemiologi vid Karolinska institutet att besvara under ett av dagens eftermiddagsseminarier. Samtalet leds av Fredrik Lindencrona, strateg på Region Stockholm.

 

Observera att programmet och talarna uppdateras löpande.

Har du inte anmält dig än? Gör det här

 

På bilden från vänster: Ebba Östlin, Tom Bellander (foto Nellie Moeberg Jacobsen), Lena Dahlstedt, Lotta Edholm (foto Liberalerna), Henrik Thunes (foto Erja Lempinen/Sollentuna kommun)